Skip to main content

Interview with a Haunted Doll Collector Part 2 Questions and Answers

 

Hello I'm Grace Clairmont and this is the Part 2 of my interview with haunted doll collector Vanessa, if you haven't read the introductory part 1 it can be found by clicking on the link below:

Interview with a Haunted Doll Collector Part 1 

 I, Grace Clairmont, asked Vanessa the haunted doll collector the following questions:

Question 1: How did you get into collecting haunted dolls Vanessa?

Answer:

Through a friend, I was a member of a paranormal group, going on ghosts hunts, that sort of thing. One particular member always brought along a doll to the vigils, I assumed it was for use as a triiger object, but it was more than that. The doll's owner told me that it was a conduit vessel for a talented medium. It wasn't her only doll, she was a spirit keeper and had a small collection of other haunted dolls. I was invited to see them and as they say after that the rest is history.

Question 2: How long have you been collecting haunted dolls?

Answer:

About 10 years. My first doll came via my paranormal group friend, she advised me on care and how to communicate with them, then I started looking at haunted dolls for sale on sites like Ebay and Etsy.

Question 3: Which site is best to buy from?

Answer:

They're pretty much the same, in fact some sellers operate both an Ebay shop and an Etsy shop. Though if someone is looking for a cheap low entry level doll I think Ebay would be the best bet, I've seen some dolls sell for a around a fiver on there.

Question 4: £5! That sounds very cheap would it really be haunted? 

 Answer:

Difficult to say really but I don't see why it shouldn't be. 

Question 5: How can you tell if a doll is haunted or not?

Answer:

For me it's a feeling, a knowledge that the doll isn't just porcelain and cloth, that there's something more to it than that.

Question 6: Is that when you start to use the app we used to welcome Maria?

Answer:

Rarely, being honest Grace I'm not that keen on the technological ghost hunting type of electronic equipment that so many use these days. 

Do you know some spirit keepers actually hang a ballon light round the neck of the doll? 

If I was a spirit that would put me off wanting to communicate for sure!

Question 7: But you have an EMF meter etc isn't that for detecting ghosts?

Answer:

It can be useful but doesn't really mean anything, all sorts of things can set an EMF meter off, at the end of the day, same as actual ghost hunting,  it's more about the human experience.

Question 8: Feelings?

Answer:

Yes feelings, also things like slight temperature fluctuations, sudden thoughts popping into your head, syncronicities and dreams. They're all ways that spirits can communicate.

Question 9: So would I be right in thinking that you're talking about the clairsenses Vanessa?

Answer: 

Yes that's right Grace, clairsentience, clairaudience, claircognizance, clairvoyance even clairalience.

Question 10:

But what if you don't have an psychic abilities?

Answer:

Everyone has some psychic ability Grace. It might take a bit of developing but it is there and everyone can use their psychic gifts if they choose.

Question 11: Do you have any suggestions as to how to go about developing psychic abilities? 

Answer:

Be mindful, meditate, maybe take a course like I did or check out free resources online, search websites, YouTube videos, and there are lots of books out there.

Question 12: Vanessa you have a large collection of haunted dolls here, can I ask do they all get along with one another?

Answer:

They have to Grace, or they get re-homed.

Question 13: Oh I thought you said you gave the cats a forever home? 

Answer:

Cats yes, they're my pets and I'll keep them forever, unless they show me that they would prefer to be in a single cat household in which case I will do my best to find them a suitable home. Human spirits, no, this is my home and despite the fact that I choose to share it with many spirits I want a peaceful environment so I re-home those that aren't happy here or can't fit in.

Question 14: How do you find new homes?

Answer:

I have re-homed haunted conduit vessels to people I know within the paranormal community. If that fails I offer them for adoption on Ebay.

Question 15: Oh so you're a haunted doll seller as well as a collector then Vanessa, I didn't realise. Would it be okay if I asked you some questions about selling haunted dolls ?

Answer:

Of course Grace, fire away, what would you like to know?

                                                                                 To be continued 

 

 


 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Sarah Preston the ghost of Boston Stump a September Haunting

The ghost of Sarah Preston, who was blamed for spreading the plague that resulted in over 400 deaths in Boston, is a recurring ghost that is said to be more active during the month of September. Sarah lived in a cottage in the shadow of St Botolphs church in the Lincolnshire town of Boston, the principal port of England in medieval times, and it here, in her husband's absence, that she entertained a sailor  who, unbeknown to Sarah, was carrying the plague. Guilt stricken, Sarah Preston climbed the 365 steps to the top of St Botolph's tower, known as Boston Stump, and committed suicide by leaping from the top. Sarah's ghost has been seen to jump from the top of the tower only to disappear before touching the ground. Image: Immanuel Giel via Wikimedia Commons Other September hauntings: Ghost of King Edward II Berkeley Castle, Gloucestershire The Grenadier Pub, Wilton Row, London The Ghost of Annie Chapman, a September Haunting The ghost of Amy Robsart wife of Sir...

Hannath Hall

Hannath Hall, a private dwelling in Tydd Gote near Wisbech has a long history of paranormal activity. It's an Elizabethan manor house, formerly known as Sparrow's Nest until purchased by Josepth Hannath in 1812. Legend tells that when Joseph's wife died he became deranged and refused to allow the body to leave the house. For two months Joseph Hannath kept his wife's body in her bedroom and insisted that her meals were taken to her.  One poor maid was driven to suicide by this madness and it's believed to be her ghost that has been seen walking the corridors of the house. Eventually Joseph allowed his wife to be buried, under a chestnut tree in the garden. But some say that thereafter no-one could sleep in the bedroom where the body had been kept. Fast forward to 1957 when a Peterborough journalist has car troubles near Hannath Hall. The then owners, Derek and Catherine Page (Derek Page went on to become the MP for Kings Lynn) invite him in and inevitably ...

The Princes in the Tower ghosts of Edward V and Richard, Duke of York

Nobody really knows the truth about the fate of  Edward V and his brother Richard, Duke of York, their ghosts are said to haunt the Tower of London the last place they were seen alive. In 1483 following the death of his father, Edward IV,  Edward V set out from Ludlow to London for his coronation. Along the way his train was intercepted, at Stony Stratford, by his Uncle Richard, Duke of Gloucester and Henry Stafford, Duke of Buckingham. Several of Edward's entourage were captured and and sent to Pontefract Castle where they were later executed. Edward continued his journey to London in the custody of his Uncle. Upon his arrival in London Edward was lodged in the Tower which was in those days a Royal residence. Word of what looked like a coup d'etat had reached Edward's mother Queen Elizabeth and she sought sanctuary for herself and her children in Westminster Abbey. Edward's younger brother Richard, the Duke of York was with her. She was however persuaded to rele...